Figurine bobbleheads in pop culture
Cultura populară sau în engleza, pop culture reprezintă ansamblul de creaţii care, ajunse la o răspândire şi cunoaştere globală, devin adevarate logo-uri sau însemne pentru diferite francize. Fie că vorbim de Star Wars, Stăpânul Inelelor, Harry Potter sau Tom şi Jerry, pop culture a devenit deja un element împământenit în discuţiile de zi cu zi, în glume, în citatele printate pe tricouri sau chiar şi în anumite campanii de comunicare şi promovare a oamenilor de pretutindeni.
Figurinele bobbleheads, unele dintre cele mai interesante cadouri personalizate au avut o prezenţă constantă in pop culture, apărând în numeroase filme şi emisiuni televizate.
- Devenise o tradiţie în rândul echipelor sportive să ofere figurine bobblehead la meciurile lor, ca de exemplu Los Angeles Kings au oferit o figurina Luc Robitaille odată cu intrarea acestuia în Hockey Hall of Fame
- În 1993 în videoclipul “The Wee Sing Train” se poate observa o figurină bobblehead a Serifului Knickerbocker
- În 2001, în reclamele Audi a apărut o figurină mişcătoare (“Woobly Elvis”) ce îl intruchipa pe regele muzicii rock’n’roll, Elvis, îmbracat in costumul din televizarea Aloha from Hawaii din 1973. Figurina avea mâna stangă şi şoldurile mişcătoare.
- În Scary Movie 3 apar câteva figurine bobbleheads făcute după Maica Tereza
- Jocul video Fallout 3 au folosit figurine bobbleheads reprezentându-l pe personajul-mascotă “Vault Boy” ca un suvenir cât şi ca element al unei “scavanger hunt”
- Similar, în jocul video RAGE apare o figurină bobblehead a lui Vault Boy, ca un tribut adus jocului Fallout 3 cât şi o figurină de acelaşi tip a jucatorului princial din alt joc, DOOM
- Într-un episod din serialul Scrubs, Turk il mituieste pe Dr. Kelso cu o figurină bobblehead cu chipul sau. Dr Kelso raspunde “Ah, figurine bobbleheads, mereu crezi că te vei plictisi de ele însă niciodată nu se întamplă asta”
- În serialul Futurama, mai exact, în episodul “The Farnsworth Parabox” se intruchipează un univers alternativ în care toată lumea apare ca o figurină bobbleheads a propriei persoane
- În show-ul de televiziune al NBC, “The Office”, personajul Dwight K. Schrute are mai multe figurine de tip bobbleheads ce îl întruchipează pe biroul său cu care se joacă. Fanii serialului pot cumpăra figurinele acestuia chiar de pe site-ul lor oficial
- În 2010, Henry Ermer din Brooklyn, New York, în varsta de 14 ani a alcătuit cea mai mare figurină de tip bobblehead , aceasta având în înaltime 4,87 m
- În 2011, the Detroit Tigers au distribuit o figurină bobblehead a lui Max Scherzer, având potretizat perfect condiţia acestuia, heterochromia iridum. Aceasta constă în diferenţa de culoare a irisilor persoanei, acesta având ochiul drept albastru iar cel stâng căprui.
- Ian Hecox şi Anthony Padilla vlogerii Smosh au vândut bobbleheads cu chipul lor după ce au scos episodul “My bobblehead is Evil”
- În filmul SF “Oblivion, avându-l ca actor principal pe Tom Cruise, apare o figurină bobblehead ce pare că seamănă cu Elvis Presley dar care este denumit “Bob” de către personaj, aceasta fiind ţinută pe bordul navei sale spaţiale
Figurinele de tip bobblehead nu sunt nicidecum doar un element pentru colecţionarii dornici de “vremurile apuse” cât mai degrabă sunt unul dintre cele mai ingenioase moduri de a-ţi arăta mulţumirea, prietenia sau chiar iubirea faţă de o persoană pentru care îţi doreşti ceva mai mult decât o simplă atenţie luată în grabă.
Cultura populară le evidenţiaza mai peste tot, din ce în ce mai mult. Noi am spune să arunci un ochi pe site-ul nostru si sa vezi ce iţi doreşti.
Tu vii cu ideea, noi o punem în aplicare la cele mai înalte standarde de calitate!
Lasă un răspuns