Fraud Blocker Cum să îţi faci o mască bobbleheads pentru Halloween? | Blog MiniMeCraf
LIVRARE 1-2 LUNI DE LA COMANDA FERMA

Cum să îţi faci o mască bobbleheads pentru Halloween?

Share this post

Cum să îţi faci o mască bobbleheads pentru Halloween?

În primul și în primul rând trebuie să descarci planurile despre cum să-ți creezi masca cu propriul chip. Are doar 8 părți și kongorilla chiar a făcut o treabă bună, ilustrând instrucțiunile și făcându-le mai ușor de asamblat.

masca-bobbleheads1

Vei avea nevoie de foarfece și de un adeziv. Eu recomand lipiciul fierbinte: este puternic și se usucă imediat.

Dacă îți dorești un look geometric, fațetat, al chipului tău, vei avea nevoie și de o riglă și o lamă bontită pentru a străpunge foaia mai ușor. În final, vei avea nevoie de cel puțin 3 hârtii cartonate. Nu este neapărat necesar însă vă recomand hârtiile cartonate față de hârtia normală, deoarece ultima poate să cedeze sub greutatea măștii și să nu mai stea așa cum îți dorești.
Să trecem la față!

masca-bobbleheads2

Fa-ți două selfies: unul din față și celălalt din lateral. Încearcă să menții lumina uniformă și să te ferești de umbre intense pentru ca viitoarea ta mască să se vadă clar pe toate părțile. Eu mi-am dat părul pe spate pentru ca nicio șuviță să nu intre în poză.

Deschide cele 3 file Low Poly Mask .png (Eu prefer fila “Faintline”) și cele 2 selfies pe care le-ai făcut, în Photoshop. Acum este timpul să ne testăm cunoștințele de design!

masca-bobbleheads3

În fila LowPolyMask_FaintLines_Page1_by_Kongorilla.png“, faceți dublu-click pe Background Layer și redenumiți-l Layer 0 (asta îl face să fie editabil). Schimbați modul de modelare în ”Multiply”.

masca-bobbleheads4

Aduceți selfie-ul pe care l-ați făcut din lateral și mutați stratul sub Layer 0, astfel încât liniile albastre fine să fie pe fața ta.

masca-bobbleheads5

Acesta este unul din acele lucruri care sunt mult mai ușor de văzut decât de explicat dar încercați să urmăriți pașii.

Poziționează fața către partea de sus a spațiului în care lucrați. Free Transform (comanda T) pentru a o roti și poziționeaz-o în așa fel încât să se încadreze în liniile corespunzătoare. S-ar putea să îți dorești să micșorezi opacitatea feței pentru a vedea mult mai clar liniile.

Raportează-te la ilustrările lui kongorilla. Urechea trebuie să fie aliniată în jurul viitorului elastic cu care îți vei susține masca, ochiul la colțul celui mai mare poligon și gura chiar deasupra celui mai de jos poligon. Nu trebuie să fie perfect, doar încearcă să nu arate așa.

masca-bobbleheads6

Acum, folosește instrumentul de polygonal lasso (”L”) și selectează doar exteriorul circumferinței părţii de sus. Odată ce este încapsulat total, mergi la Layer>Layer Mask>Reveal Selection. Aceasta va ascunde restul feței și va face mai ușoară tăierea și asamblarea, fără a irosi prea multă cerneală.

Pentru cealaltă parte, dublează partea feței (click dreapta: duplicate layer) și du-te mai apoi la Edit>Transform>Flip Horizontal. Acum, poziționează acest strat în partea de jos a paginii.

Pagina 1 este gata! Pfiu, probabil că tot ceea ce am făcut până acum a fost puțin confuz dar sper că ați înțeles ce și cum.

masca-bobbleheads7

Folosind aceleași tehnici ca la pagina 1, importați selfie-ul făcut din față. Aliniază fruntea în sus pentru a corespunde cu partea de sus a frunții și folosește instrumentul de lasso poligonal pentru a masca restul feței tale.

Adu o altă copie a feței tale și aliniaz-o cu liniile ce se află pe pometul stâng. Buzele ar trebui să fie chiar la margine, așa cum este ilustrat și în masca din centru. Asigură-te că niciunul din ochii tăi nu se văd în sus. Din nou, folosește instrumentul de lasso poligonal pentru a masca orice altceva.

Dublează partea stângă și Edit>Transform>Flip Horizontal  pentru a face și pometul drept. Aliniază-l cu liniile albastre.

Pagina 2 este gata și ea!

masca-bobbleheads8

Pagina asta folosește aceleași tehnici (copiezi o secțiune, o maschezi) doar că devine puțin mai complicat la nas. Eu am marcat un spațiu împrejurul nasului apoi l-am lungit pentru ca nările să umple cele 2 triunghiuri de jos ale formei nasului (altfel, vei avea o față care va avea mai degrabă un rât decât un nas). Vei vrea, poate, să separi nasul în 2 straturi: cel de sus și cel de jos așa cum am făcut în imaginea 2, pentru a ușura întinderea părții de jos.

Buzele pot fi mai greu de făcut însă dacă folosești câteva artificii (Transform>Warp) până la urmă se vor alinia. Dacă debifezi link-ul dintre strat și stratul măștii, poți să muți stratul fără să produci schimbări majore măștii. Acest lucru te va ajuta să le aliniezi mai bine.

Finalizează umplerea restului feței și pregătește-te să o printezi!

masca-bobbleheads9

Printează cele 3 pagini pe hârtie cartonată (cel puțin 127 de cm!) și apucă-te de tăiat. Cu ocazia asta poți să-ți urmărești și serialul preferat!

Până când Walter White decide să dea curs ofertei ginerelui său, tu ar trebui să ai toate cele 8 piese principale și ochii pentru a te apuca să le lipești.

Această parte este necesară doar dacă vrei să ai un look triangulat precum Mr. Roboto. Implică așezarea riglei de-a lungul liniilor punctate și folosirea părții bontite a unor foarfece sau a unui cutter pentru a pune presiune însă nu străpunge hârtia.

Împăturește liniile punctate în sus( ca un cort). Acesta se numește împăturire la deal. Împăturește liniile punctate în jos (ca un V). Acesta se numește împăturire la vale.

masca-bobbleheads11

Lipește colțurile împreună așa cum arată în imagini. Eu am început cu fruntea și apoi am adăugat pomeții. Apoi am pus nasul, începând cu piesa ce corespundea părții de sus și tot asa, până jos.

Am optat pentru a scoate ochii, deoarece cu ei părea totul mult prea ciudat însă dacă vrei să îi păstrezi poți să faci niște mici găuri în ei pentru a putea să vezi pe unde mergi.

masca-bobbleheads12

Adaugă nasul, buza de sus, buza de jos și bărbia. Lipește-le pe toate și ai terminat!

Bucură-te de noul tău costum original și simte-te TU acest Halloween!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *