Fraud Blocker Agentul Smith și clonele sale | Blog MiniMeCraft
LIVRARE 1-2 LUNI DE LA COMANDA FERMA

Agentul Smith și clonele sale

Share this post

Agentul Smith și clonele sale

Cu siguranță atunci când cineva ne roagă să îi dăm o idee de un film foarte bun la care să se uite ne vor veni în minte câteva opțiuni. Fantezie, niște SF, niște acțiuni și personaje interesant gândite. ”Matrix?” te gândești.. ”Matrix, să fie!”

agentul-smith1

Agentul Smith și clonele sale …

Una dintre cele mai interesante personaje din această franciză, lăsându-l la o parte pe personajul principal, bun și diferit, Neo, este cu siguranță Mr Smith, agentul nihilist, cu o puternică ură pentru umanitate ce ajunge să fie transformat în urma contactului său cu Neo.

Mr Smith era un agent al Matrix și opozantul (cât și opusul său, după spusele Oracolului). El este un program de computer ce are ca scop particular să servească înăuntrul Matrixului.

Când un program moarte în Matrix,ele sunt sterșe deoarece se consideră că și-ar fi îndeplinit pe deplin rolul.

Atunci când Agentul Smith se luptă cu Neo la finalului primului film, ceva neașteptat i se întâmplă.

Programul lui evoluează sau este corupt , făcându-l să se găsească în dificultatea de a mai fi în lumea Matrix, în timp ce toți ceilalți agenți își duc existența netulburați.

Deși este un program, pe parcursul seriei, demonstrează o evoluție a personajului și o emergență a unui scop.

Smith este personificat ca fiind serios, dur și aproape invincibil. Smith este crud și are o gândire închisă, focusată pe finalitate, conformare, scop și inevitabilitate.

Rolul lui Neo, ca fiind Cel Ales este puternic constrastat de Smith, mai ales atunci când se multiplică, devenind ”cei mulți”.

Smith își exprimă o puternică ură pentru oameni și pentru fragilitatea și slăbiciunea lor. El compară umanitatea cu un virus ce se multiplică incontrolabil, distrugând inevitabil mediul său, doar pentru a se muta în altul și a repeta procesul. Ironic, Smith ajunge să fie chiar el un virus ce se multiplică în Matrix, singurul său scop fiind să distrugă lumea în care trăiește.

Mai târziu, dezvoltă o dorință nestăvilită pentru distrugerea atât a umanității cât și a mașinăriilor, după spusele Oraculului, dorința sa cea mai mare fiind chiar distrugerea întregii existențe.

Deși încă mai are abilitățile unui Agent, în loc să fie capabil să sară de la un om la altul, el se poate multiplica pe sine peste orice om sau program din Matrix cu care intră în contact direct, aici intrând și oamenii neconectați la Matrix, programele non-Agent cu forme umane, Pilulelele Roșii sau Albastre și alți Agenți. Smith reține amintirile și abilitățile, dacă există, ale celui pe care se copiază pe sine. Această abilitate este foarte asemănătoare cu cea a aunui virus care se multiplică, creând un constrast ironic cu primul film, unde Smith aseamănă umanitatea cu un virus.

Încearcă să își copieze programul în Neo, dar când asta eșuează, el și zecile de clone ale lui îl atacă, forțându-l pe Ne să fugă. Mai târziu, el și clonele sale încearcă să-l oprească pe Neo din a ajunge la mașinăria principală, de data aceasta, fără succes.

agentul-smith2

În timpul uneia dintre cele mai memorabile scene din serie, Burly Brawl, Neo se luptă simultan cu o sumedenie de Smith care se multiplică.

agentul-smith3

După ce Neo pleacă de la Oracol pentru a ajunge să-l salveze pe Keymaker, Smith îi taie calea. Smith îi explică cum nu mai este un Agent al Matrixului și că nu înțelege exact cum toate acestea au avut loc.Acesta decide că trebuie să-și foloseasca libertatea pentru a prelua controlul asupra sistemului cu scopul de a-și îndeplini dorința. după ce clonele lui Smith apare de după porți, uși și alte obiecte pentru a scăpa de Neo.

Atacând fără să mai spună nimic, Smith încearcă să-l asimileze pe Neo. Hotărât să trăiască, Neo se concentrează pe zona afectată, forțând infecția să se întoarcă în mâna lui Smith. În acel moment, Neo se smulge din mâinile lui pentru a ajunge în mâinile celor 2 Smith din spatele său. Neo îi atacă și pe ei și pe Smith care vin din față și din spate. Atunci începe lupta între el și cei 8 Smiths multiplicați.

În timpul luptei, o pilulă albastră ajunge în acea zonă și este martoră la bătălia ce se dă. Oricum, nu durează mult până când aceasta este posedată de Agentul Thompson, care, înainte să se apropie de clonele lui Smith este rescris de către acesta, devenind încă o clonă din armata fostului Agent.

Neo realizează că mai mulți Smith se vor alătura luptei. Clonele lui smith încep să-l atace pe Neo simultan, acesta de abia reușind să-și găsească o unealtă cu care să se apare. Neo continuă să se bată cu toate multiplicările lui Smith, dându-și seama că sunt mult prea mulți pentru a-I putea stăpâni. Un alt Smith îl atacă, punându-l la pământ, clonele sărind pe el. Îngropat sub toți aceștia, Neo se chinuie să găsească o ”portiță de scăpare”, ceea ce și găsește și fuge.

După ce ia parte la fuga lui Neo, Smith și clonele sale se întoc în Mega City pentru a asimila și mai multe copii în eventuala încercare a acestora de a prelua controlul asupra Matrixului.

În 2008, Agentul Smith a fost ales de revista Empire Magazine ca fiind pe locul 84 în topul celor mai Interesante Personaje din Filme din toate timpurile.

Sperăm că v-am făcut curioși să-l vedeți sau să-l revedeți alături de prietenii voștri!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *