Fraud Blocker Ghid pentru colecţionarii de figurine bobbleheads | Blog MiniMe
LIVRARE 1-2 LUNI DE LA COMANDA FERMA

Ghid pentru colecţionarii de figurine bobbleheads

collection

Share this post

Ghid pentru colecţionarii de figurine bobbleheads

Capul supradimensionat, mişcările tremurătoare, aerul amuzant, toate acestea fac ca figurinele bobbleheads să fie un cadou personalizat unic, dorit de milioane de colecţionari din întreaga lume. Ediţiile limitate- echipele sportive nu oferă mai mult de 10.000 de figurine de acest tip, întruchipându-i pe cei mai populari jucători- creează instant o adevărată „bătălie” dusă de colecţionari. Unele dintre micile statuete au fost vândute la preţuri de peste sute de dolari în licitaţiile online.

Sports

Diferite de figurinele din prezent, cele mai multe dintre bobbleheads din trecut erau făcute din papier-mache, material pe care colecţionarii îl apreciau, spunând că oferea o mai mare posibilitate de ilustrare a detaliilor decât materialele folosite astăzi. Dintre acţionarii cei mai experimentaţi, puteau să îşi dea seama de artistul care a creat respectivele figurine după modul de confecţionare.

Vintage Baseball

Figurinele bobbleheads moderne au însă, şi ele, distincţia lor principală: verosimilitatea.

Odată cu modernizarea proceselor de confecţionare a figurinelor, sportivii au devenit din ce în ce mai pretenţioşi în ceea ce priveşte asemănarea dintre bobbleheads şi ei, de aceea, piaţa figurinelor inovează constant, găsind noi şi noi metode de a face cât mai realiste chipurile celor pe care îi întruchipează.

Contrar opiniei populare, prezentul este chiar un fel de „Epoca de Aur” a colecţionării de figurine bobbleheads. Deşi cele din trecut aveau ca material principal papier-mache, figurinele de acum oferă mult mai multe detalii, încluzând chiar şi coafurile, tatuajele şi chiar cerceii pe care îi poartă.

Iată un mic ghid pentru colecţionarii de figurine bobbleheads!

#1. Care sunt interesele tale?

Există numeroase categorii de figurine bobbleheads, pornind de la Sport, Muzică, Animaţie până la Vintage, Politice, Istorice şi multe altele. Găseşte-ţi aria de interes şi începe să „vânezi” …sau, poţi colecţiona câte puţin din fiecare categorie!

#2. Unde să găseşti acest tip de figurine?

Pe site-ul nostru, www.minimecraft.ro îţi poţi alege sau comanda orice figurină bobblehead. Ceea ce oferă compania noastră este un spectru larg de oportunităţi, tu doar încarci câteva poze a persoanei pe care vrei să o „transformi” în bobblehead şi noi ţi-o livrăm în câteva zile!

#3. Cum să ai grijă de colecţia ta de figurine bobbleheads

Bobbleheads nu sunt atât de fragile precum ar putea crede unii, însă cu siguranţă necesită un anumit grad de îngrijire şi mentenanţă. Ţine-le pe un raft sau într-o vitrină, departe de razele soarelui şi praf. Le puteţi curăţa ori cu soluţii speciale de curăţat, cu săpun sau cu un ştergător de praf. Mulţi colecţionari nici nu le scot din cutiile originale, însă figurinele bobbleheads arată bine orişicum, fie ele în cutie sau direct pe raft.

#4. Trebuie ca figurinele bobbleheads să fie într-o stare perfectă?

Din păcate, orice defect poate scădea valoarea figurinei tale. Foarte multe bobbleheads au mici defecte provenite ori de la transport sau chiar defecte din fabrica, însă atât timp cât nu este ceva foarte vizibil precum o crăpătură sau o „ciupitură”, nu este nimic care să provoace îngrijorare. Bobbleheads care au  „museum quality” sunt din categoria celor care pot sări şi de câteva mii de dolari.

#5. Cum îmi pot da seama dacă figurina mea a fost reparată/refăcută?

Este simplu să îţi dai seama când o figurină bobblehead a fost reparată. Poţi vedea mici diferenţe în tonurile de culoare, în umbre, reziduuri de lipici sau chiar mici „anormalităţi” cum ar fi un deget crăpat sau un cap ce se mişcă într-o parte sau cu greutate. Unele figurine bobbleheads sunt revizuite chiar înainte să iasă din fabrică, ceea ce nu afectează în nici un fel valoare iniţială a figurinei.

colectie bobbleheads

Un ultim punct, pe drumul colecţionării de figurine bobbleheads este cu siguranţă să vă distraţi. Simţiţi-vă bine, amuzaţi-vă, distraţi-vă cât timp căutaţi şi cumpăraţi aceste cadouri personalizate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *