LIVRARE 2-3 LUNI DE LA COMANDA FERMA

Alegerile preșidențiale și bobbleheads

Share this post

Alegerile preșidențiale și bobbleheads

Pe data de 9 noiembrie 2016 a fost ales la nivelul electoratelor americane, președintele Statelor Unite ale Americii, provocând o surpriză pe plan global asupra a miliarde și miliarde de susținători și opozanți deopotrivă. Și a lui Hillary, evident.

Da, vorbim de Donald Trump, al 45-lea președinte al SUA, ales prin vot democratic.

La o diferență foarte vizibilă față de oponentul său, fostul secretar de stat, Hillary Clinton, Trump a reușit să convingă 278 de electorate din Statele Unite de ideea că el este cea mai bună alegere a poporului pentru următorii 4 ani. La scurt timp după numărarea live a voturilor și victoria covârșitoare a magnatului, Clinton i-a telefonat felicitându-l pentru performanța și rezultatele obținute.

Dar ce legătură au toate acestea cu figurinele bobbleheads despre care vorbim mai tot timpul? Simplu.

Alegerile preșidențiale și bobbleheads …..

Pe tot parcursul campaniei electorale a celor doi candidați, industria figurinelor bobbleheads nu a putut sta deoparte de scena politică așa că a scos mai multe versiuni ale concurenților prezidențiali sub forma mult iubitelor statuete cu cap mișcător.

Fie că vorbim de bobbleheads oferite la diferite jocuri sportive sau folosite cu scopul de a prevedea rezultatele alegerilor, Clinton și Trump au avut parte de diferite reprezentări personale, care mai de care mai interesante.

În luna iulie, o statuie a lui Donald Trump a fost inaugurată în Youngstown, Ohio. Statuia bobblehead era în mărime naturală, fiind creată dintr-o colaborare a studenților de la Youngstown State University și Freshmade 3D, o afacere nouă, specializată în printarea 3D.

“Corpul, cu trunchiul și cu picioarele împreună au luat aproape 30 de ore de printat în nisip, apoi, capul, din cauza procesului folosit pentru a-l printa, a luat aproximativ 225 ore pentru a fi gata și asta pentru că a fost printat în 2 ture separate, mai întâi fața apoi și părul”

500 de figurine de plastic îmbrăcate în costum albastru, ale lui Hillary Clinton, au fost expuse alături de 500 de figurine „Make America Great Again” cu șapca roșie ale lui Donald Trump- amândouă având zâmbete artificiale puse pe fețe.

donald-trump

Așa a fost marcată a treia Bobble Election în Haymarket Park, ținută în onoarea viitoarelor alegeri prezidențiale. Fanii Saltdogs își înregistrează voturile prin alegerea unei figurine gratis înainte să se ducă la meci. Oricare din cele 500 de bobblehead se epuizează cel mai repede,va desemna cine va fi câștigătorul.

Încă de la acea dată, voturile erau în favoarea lui Trump. Cum ar spune americanii, ”little did they know” că lucrurile se vor adeveri atât de rapid.

The National Bobblehead Hall of  Fame and Museum a lansat o campanie Kickstarter pe 28 ianuarie. Proiectul de crowd-funding plănuiește să creeze figurine bobbleheads politice, ale celor 5 candidați care conduc în acest moment alegerile prezidențiale ale anului 2016, împreună cu mascotele fiecărui partid, Măgărușul democratic și Elefantul republican.

donald-trumpclinton

Lumea bobbleheads evoluează și ține pasul cu tot ceea ce se întâmplă pe scena globală, fiind un element ușor de modelat, care de cele mai multe ori aduce un aer amuzant, care să destindă spiritele prea încruntate ale oamenilor serioși.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *