Curentul DIY și bobbleheads
Se spune că generația Y (Millenials) s-a transformat în generația DIY.
Ce înseamnă mai exact asta?
DIY este o abreviere, provenită din sintagma “do it yourself”/ “fă-o chiar tu”. Cultura DIY a devenit din ce în ce mai populară, în prezent existând o sumedenie de site-uri care îți arată modalități extinse de a-ți crea orice, de la haine și accesorii până la componente tehnologice și electrocasnice.
Do it yourself înseamnă practica ce se focuseaza pe capacitatea de creare a persoanelor fără a avea nevoie de un ajutor profesionist plătit, în acel domeniu.
Motivația pentru care oamenii adoptă această modalitate proprie de a-și crea bunurile provine din mai multe surse precum: beneficii economice, dorința de personalizare a produsului cât și absența acestuia pe piață sau calitatea scăzută a acestuia atunci când este realizat în producție de masă.
Unicitatea și plăcerea implicate în procesul manual sunt alte motivații pentru care persoanele tinere aleg din ce în ce mai mult să se orienteze spre o sferă personalizată și originală a produselor cu care intră în contact, fiind foarte importantă valoare sentimentală pe care o căpăta obiectele, stimulate de efortul depus de persoană.
Primul exemplu de tipul DIY s-a descoperit de către arheologistii italieni, găsind ruinele unei structure grecești datând din secolul al VI-lea I.H, ce deinea instrucțiuni pentru asamblarea respective clădiri. A fost denumită, mai în glumă, mai în serios “cladirea IKEA antica”.
Termenul de “do-it-yourself” a fost asociat cu consumatorii încă din 1912, în principal în domeniul îmbunătățirii caselor și activităților de mentenanță. Sintagma “do-it-yoursel” a intrat în vocabularul comun în anull 1950 referindu-se atât la creșterea numărului de oameni care își îmbunătățesc imobilul cât și la alte obiecte create manual, atât ca o activitate creative-recreaționala cât și ca una care salvează consumatorul de costuri în plus.
DIY mai este asociat și cu scena international a rock-ului altenartiv, punk și indie (inymedia networks, radio-uri pirat și comunități zîne) din anii ‘70 în care noii artiști începeau din ce în ce mai constant să își înregistreze singuri albumele, să le creeze, să le vândă și să își organizeze propriile turnee, evitând să apeleze la manageri sau la case mari de discuri pentru a le promova arta.
Curentul DIY și bobbleheads se îmbină foarte bine cu sfera produselor personalizate, originale, special concepute pentru cel căruia vrem să I le oferim.
De aceea, www.minimecraft.ro este locul unde îți poți spune fără limite ideile iar noi le vom transforma în realitate, sub forma figurinelor bobbleheads. Totul este întreprins manual, bazându-ne pe fotografiile trimise și pe specificațiile făcute.
Pentru a încheia acest articol rămânând în aceeași notă de individualism DIY, vă las un filmuleț în care se vede procesul de alcătuire al unei figurine bobbleheads, pe care îl puteți încerca și voi acasă, cu materialele potrivite!
Lasă un răspuns