Fraud Blocker Bobbleheads de vară | Blog MiniMeCraft
LIVRARE 1-2 LUNI DE LA COMANDA FERMA

Bobbleheads de vară

bobbleheads de vara

Share this post

Bobbleheads de vară

Păr lung și brunet, piele măslinie, mișcări seducătoare, vestimentație cu puternice influențe vegetale, ritmuri exotice din insule îndepărtate…Știți despre ce vorbim?

Una dintre cele mai cunoscute figurine mișcătoare este cu siguranță figurina Hula Girl, specifică insulelor Hawaii și îndrăgită de o mulțime de lume. Ținută de obicei pe bordul mașinii sau pe o suprafață care îi oferă posibilitate de mișcare, figurina aceasta a fost placută pentru mișcările ce aduc aminte de cultura polineză a insulelor Hawaii.

Figurina se înscrie în categoria bobbles sau wooblers datorită mișcării din șolduri, sistemul de atașare pe arc fiind același ca și în cazul figurinelor bobbleheads.

Mini-statueta ilustrează un dans unic, Hula, ce conservă și perpetuează tradiția și cultura hawaiiană, crezându-se că provine din insulele Molokai și Kauai de acum sute de ani. Inițial, dansul era realizat în onoarea liderilor și șefilor de trib, pentru a le povesti mărețiile cât și pentru a-i distra atunci când aceștia pășeau într-un alt sat. Pe lângă dansurile politice, să le spunem așa, Hula mai era folosită pentru ritualuri religioase, dansul fiind închinat zeităților locale. Orice greșeală a dansului ritualic însemna o lipsă de respect pentru zeitate și aducea cu sine ghinionul celui care greșise.

Hula

Hula se împarte în doua tipuri:

1. Hula kahiko (Hula antică)- devenită populară în jurul anului 1894, acest tip de dans era săvârșit pe fundalul unor fredonari monotone, dramatice (oli), cu instrumente tradiționale zonei, dominantă fiind percuția. Costumele aveau un aspect auster, accentuându-se mai degrabă întoarcerea la rădăcinile spirituale și performarea dansului pentru interese politice și religioase.

2. Hula auana (Hula modernă)- este cel mai cunoscut tip de Hula pentru vizitatori. Acesta are o puternică influență provenita din Vest, acum adăugându-se și instrumente precum chitara, ukulele și bass. Are un stil mult mai fluid și contemporan, popularitatea acestui tip de Hula răspândindu-se și în Vest, multe școli deschizându-se pentru a învăța persoanele pasionate cum să performeze cât mai bine acest dans.

Hula auana

Pentru că incă suntem la clasificări, Hula poate fi interpretată în două moduri:  noho dance, în care dansatorii stau pe jos, importante fiind aici mișcările altor componente corporale precum mâinile, capul, pieptul și luna dance, dansul hawaiian în poziție verticală. Multe dansuri de Hula, însă, le combină pe ambele, schimbându-le alternativ.

 luna dance

Deși poate părea destul de ușor să te unduiești, fiind plină de ghirlande cu flori, nu este deloc așa. Pentru a putea să interpreteze aceste dansuri, doritorii trebuie să participe la cursurile unei școli speciale, ce își bazează cursurile doar pe tehnicile de Hula, susținute de un profesor în acest domeniu numit kumu.

Știm că visezi de multe ori, în timp ce ești la birou, că te plimbi pe plajele cu nisip fin, să auzi valurile mării cum se lovesc de mal, să bei dintr-o nucă de cocos sau poate chiar să călărești valurile năzdrăvane așa că acum www.minimecraft.ro îți oferă ocazia de a-ți crea propria figurină hawaiiană așa cum vrei tu. Fie că vrei o fustă din frunze sau o ghirlandă atârnată în jurul gâtului, MiniMeCraft este cea mai bună opțiune pentru noul tău bobbleheads de vară!

bobbleheads

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *