LIVRARE 2-3 LUNI DE LA COMANDA FERMA

Personalități bobbleheads

personalitati-bobbleheads

Share this post

Personalități bobbleheads

Figurinele bobbleheads nu sunt doar niște mici statuete care au mișcări amuzante ale capului, cumpărate pentru aspectul lor drăguț. Figurinele bobbleheads sunt cadouri originale și personalizate ce ajung să descrie persoana, să fie o oglindă a ceea ce suntem, acționăm și admirăm, putând lua diverse forme.

Tocmai din acest motiv, bobbleheads pot întruchipa orice, de la animale la oameni, de la personaje imaginare până la mari personalități ale tuturor timpurilor. Așa că, dacă ai vreo personalitate pe care o admiri, indiferent din ce domeniu, poți oricând să-ți personalizezi propriul cadou.

Iată câteva exemple de personalități bobbleheads!

marie-curie

Marie Skłodowska  a fost născută în Varșovia, Polonia, într-o familie de profesori care au pus un accent puternic pe educație. S-a mutat la Paris unde și-a continuat studiile și l-a întâlnit pe Pierre Curie, care i-a devenit atât soț cât și  partener în domeniul cercetării radioactivității. Cuplul a împărțit, mai târziu, Premiul Nobel în Fizică în anul 1903.

Descoperirile făcute în domeniul radioactivității făcute de Henri Becquerel i-a inspirat pe Marie și Pierre Curie să investigheze mai în detaliu acest fenomen. Au reușit să descopere două elemente necunoscute până în acel moment, poloniu și radiu, ambele mult mai radioactive decât uraniul.

Marie a devenit văduvă în 1906 însă a continuat munca și a ajuns să fie prima persoană care deținea 2 Premii Nobel după ce, în 1911 a transformat radiul într-un metal pur și a studiat compușii și proprietățile elementelor radioactive, folosite atât în experimente cât și în domeniul medical, pentru a trata tumori.

edgar-allan

Edgar Allan Poe a fost un scriitor, editor și critic literar de origine americană. Poe este cel mai bine cunoscut pentru poeziile și poveștile scurte, mai ales poveștile care includ misterul și macabrul.

Este ilustrat ca fiind una dintre figurile principale ale Romantismului în Statele Unite și în literatura americană, fiind unul dintre primii scriitori care au folosit proză scurtă.

Poe este considerat în general inventatorul genului ficțional cu detectivi și sprijin în emergență genului science fiction. A fost unul dintre autorii americani cunoscuți care și-a dorit să ducă o viață doar prin scris, având însă mari probleme financiare din cauza acestui principiu.

albert-einstein

Albert Einstein a fost un teoretician în fizică de origine germană. El a dezvoltat teorema generală a relativității, unul din cei 2 piloni ai fizicii moderne, alături de mecanica cuantică. Muncă lui Einstein este cunoscută și pentru influența pe care a avut-o asupra filosofiei științei.

Este cel mai bine cunoscut, având un loc apare în cultura populară, pentru formulă E = mc2 (care a fost recunscută ca „cea mai faimoasă ecuație a lumii”).

În anul 1921 a primit Premiul Nobel în Fizică pentru serviciile „aduse fizicii teoretice”, în particular descoperirii legii efectului fotoelectric, un pas esențial pentru evoluția toeriei cuantice.

elizabeth-ii

Elizabeth II este de la încoronarea ei în 1952, Regina Marii Britanii, Canadei, Australieli, Noii Zeelande fiind și în conducerea Commonwealth.

A domnit de asemenea și în timpul mai multor războaie și conflicte ce includeau multe dintre teritoriile pe care le deținea.

Este cel mai bătrân monarh activ din lume, fiind și conducătorul cel mai longeviv al Marii Britanii. În 2015 a depășit domnia stră-străbunicii ei, Regina Victoria, având cea mă îndelungată domnie și fiind conducătoarea feminină cea mai în vârstă din istoria lumii.

nikola-tesla

Nikola Tesla a fost un inventator, inginer electric, fizician și futurist sârb de origine americană, cunoscut pentru design-ul sistemului electric de curent alternativ modern.

Tesla și-a dobândit experiența în telefonie și inginerie electrică înainte să emigreze în Statele Unite în 1884 pentru a lucra în slujba lui Thomas Edison în New York. Nu după mult timp, bazându-se pe colaboratori și pe ceea ce mai deținea, s-a pornit în dezvoltarea mai multor laboratoare și comanii pentru a dezvolta o serie de aparate electrice.

William Shakespeare un poet, dramaturg și actor de origine engleză, recunoscut ca fiind cel mai mare scriitor în limba engleză și primul dramaturg al lumii. Mai este denumit ca poetul național al Angliei sau „Bardul din Avon”.  Lucrările sale includ colaborarile, aproximativ 38 de piese, 154 de sonete, 2 poeme epice și câteva versuri. Piesele sale au fost traduse în fiecare limbă principală a lumii și sunt jucate mai mult decât ale oricărui alt dramaturg.

Astfel, figurinele bobbleheads pot fi un cadou extraordinar pentru un prieten pasionat de literatură sau de orice domeniu al științei. Figurinele bobbleheads sunt versatile, putând să fie atât un cadou amuzant, interesant cât și unul smart și profi pentru orice tip de prieteni ai avea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


ro_RO