Fraud Blocker South Park | Blog MiniMeCraft
LIVRARE 1-2 LUNI DE LA COMANDA FERMA

South Park

south-park

Share this post

South Park

Lumea desenelor animate are loc pentru tot felul de personaje, printre care predominante sunt din ce în ce mai mult, personajele cu proporții asemănătoare figurinelor bobbleheads, cu cap foarte mare și corp mic, unele dintre cele mai cunoscute personaje de tip bobbleheads fiind chiar protagoniștii serialului animat South Park.

South Park este un sitcom animat pentru adulți, de origine americană, creat de Trey Parker și Matt Stone pentru canalul de televiziune Comedy Central. Show-ul  gravitează în jurul a 4 băieți- Stan Marsh, Kyle Broflovski, Eirc Cartman și Kenny Mccormick- și aventurile lor bizare în și în preajma orașului eponim din Colorado. Țintit spre audiențe mature, show-ul a devenit faimos pentru limbajul direct și umorul negru, suprarealist care satirizează o largă gamă de teme.

South Park a debutat în august 1997, cunoscând rapid un mare succes și un rating ridicat. Deși în unele perioade rating-urile au variat, Sotuh Park a rămas cel mai vizionat show al Comedy Central, fiind gândit să mai continue cel puțin până în 2019.

Încă din 2000, fiecare episod este scris și produs cu o săptămâna înaintea lansării, Parker fiind principalul scriitor și producător. Până acum au fost lansat 267 de episoade pe parcursul celor 19 sezoane, sezonul 20 având premiera pe 14 septembrie 2016.

În 2013, TV Guide a clasat South Park ca fiind al zecelea de la bun show animat al tuturor timpurilor.

Stan este portretizat ca fiind un tip obișnuit, site-ul oficial al show-ului descriindu-l ca fiind „băiețelul tipic american, din clasa a 4-a”.

Kyle este singurul evreu din grup și atunci când acesta apare în scenă este portretizat în rolul său ca mai mult confruntându-se cu situații create în mod satiric.

Stan este modelat după Parker pe când Kyle este făcut după Stone.

Stan și Kyle sunt cei mai buni prieteni, și prietenia lor este construită în așa fel încât să reflecte prietenia adevărată dintre Parker și Stone, fiind o temă destul de des întâlnită pe parcursul show-ului.

Eric Cartman este personajul gălăgios, manipulator, rasist, ce suferă de obezitate și este literalmente un psihopat. Este de cele mai multe ori ilustrat ca fiind un antagonist, având idei anti-semite care duce la un număr mare de conflicte intre el si Kyle. Motivul mai profund al existenței conflictelor pornește însă dintr-un punct mai adânc, din coliziunea simtului moral puternic a lui Kyle și din absența totală a așa ceva din partea lui Cartman.

Kenny, care provine dintr-o familie săracă, își poartă atât de strâns gluga de fâș încât mare parte din chipul său este acoperit, ceea ce face ca mare parte din discursul său să fie de neînțeles.

În primele 5 sezoane, Kenny moare aproape în fiecare episod și mai apoi se întoarce în următorul viu și nevătămat, fără a exista o explicație concretă pentru situația sa. Practica de a-l omori pe Kenny a devenit ceva comun în show-ul celor 2 creatori.

Parker și Stone au început să dezvolte și celelalte personaje, oferindu-le roluri mai însemnate în diferite fire ale poveștii și scriind intrigi sub formă de parabole bazate pe religie, politică și numeroase alte teme. Aceasta a oferit opotunitatea pentru ca show-ul să atingă diferite teme sensibile, pendulând între puncte de vedere liberale și conservative.

Parker și Stone se descriu ca fiind „ofensatori ce oferă oportunitate egală tuturor”, dar a căror agendă se bazează pe ideea de a fi amuzantă și de a face oamenii să râdă în timp ce susțin că niciun subiect particular sau grup de oameni pot fugi de posibilitatea de a fi subiectul satirelor și pamfletelor.

Știm că mulți dintre voi sunt fani South Park! Pe www.minimecraft.ro îți poți comanda acum o figurină bobblehead personalizată și te transformi pe loc în Kenny, Kyle sau Stan! Intră pe site-ul nostru și dă-ți frâu liber imaginației!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *