Fraud Blocker Asemănarea figurinelor bobbleheads cu piticii de grădină | Blog MiniMeCraft
LIVRARE 1-2 LUNI DE LA COMANDA FERMA

Asemănarea figurinelor bobbleheads cu piticii de grădină

pitic de gradina

Share this post

Asemănarea figurinelor bobbleheads cu piticii de grădină

Figurinele bobbleheads sunt vestite pentru dimensiunea capului lor în raport cu restul corpului, acesta fiind elementul principal care produce amuzamentul celor din jur, împreună cu mișcarea de ușoară tremurare a capului.

V-ați întrebat vreodată cu cine se aseamănă aceste figurine?

Răspunsul e cu siguranță cu piticii de grădină! Cu aceleași proporții și chipuri ce stârnesc zâmbete, piticii de grădină au un lung istoric în spate. Asemănarea figurinelor bobbleheads cu piticii de grădină este una vizibilă.

piticdegradina1

Micile statuete au început să apară în Europa în jurul anului 1600 însă sub forma pe care o cunoaștem astăzi, au început să fie prezenți în grădinile oamenilor cam pe la mijlocul anilor 1800, în Germania.

Piticii de grădină sunt bazați pe legendarii gnomi din mituri și legende. Aceștia erau descriși ca fiind ființe mici, de la câțiva centimetri pana la 1 m, ce trăiau în natură, de cele mai multe ori sub pământ. Gnomii erau considerați ca fiind spiritele Pământului ce purtau pălării conice și mergeau în galeriile subterane așa cum pășim noi pe pământ, însă dacă ies la suprafață la lumina zilei, razele soarelui îi transformă imediat în piatră.

Se credea că piticii ar fi avut puteri magice, pentru a proteja sau a pedepsi oamenii, fiind însă mai presus de toate gardienii comorilor secrete ale pământului, în special ai aurului.

Descrierile mai moderne ale gnomilor subliniau pălăriile lor ascuțite, de un roșu aprins, hainele foarte colorate si bărbile lungi, albe, tipic masculine.

Motivul pentru care pălăriile lor sunt roșii ar veni de la faptul ca pescarii mediteraneeni purtau pălării albe pentru a fi recunoscuți noaptea și pălării roșii pentru a trece neobservați, lucru pe care piticii de grădină și-l doresc, fiind protectorii grădinilor.

pitici-de-gradina

Statuetele piticilor de grădină așa cum le stim noi astăzi au fost pentru prima dată create ăn secolul XIX-lea de către Philip Griebel, un sculptor din Graefenroda din Thuringia, Germania.

Miturile și legendele desppre gnomi erau foarte populare in Germania așa că Griebel a hotărât să creeze aceste statuete pentru a le oferi oamenilor ocazia să se bucure în continuare de de poveștile și miturile despre gnomii care apără grădinile pe timpul nopții.

Primii pitici de grădină erau confecționați din teracotă, uscați, băgăți mai apoi într-un cuptor special și în final pictați.

Micile statuete au devenit rapid foarte populari și din ce în ce mai multe companii au început sa le producă. Punctul de apogeu al popularității acestora a venit odată cu anul 1874 când, întorcându-se din călătoria sa din Germania, Sir Charles Isham a adus cu sine 21 de gnomi de teracotă în casa lui din Marea Britanie.

Doar unul din cei 21 de pitici de grădină originali a supraviețuit până astăzi. Cunoscut ca Lampy, acest pitic de grădină valorează 1,58 milioane de $, fiind visul oricărui colecționar din domeniu.

piticdegradina2

Piticii de grădină au devenit, nu foarte târziu, foarte populari în Europa, astăzi fiind o priveliște familiară în toate grădinile din întreaga lume.

Sunt atât de îndrăgiți încât s-a făcut chiar și cel mai mare pitic de grădină, fiind plasat în Kerhonkson, New York însumând o înălțime de 4 m.

piticdegradina3

O altă informație interesantă este legată de Sanctuarul European al Gnomilor din Barga, Italia, în care gnomii de grădină sunt aduși pentru a scăpa din grădina și a se bucura împreună cu ceilalți gnomi salvați. Amuzant, nu?

piticdegradina

Atât piticii de grădină cât și figurinele bobbleheads atrag prin aparența drăguță pe care o au, așa că dacă vrei să ai mereu în preajma ta un cadou care să stârnească zâmbete, intră pe www.minimecraft.ro și spune-ne exact ce-ți dorești!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *