Fraud Blocker Conflictele există și în industria bobbleheads | Blog MiniMeCraft
LIVRARE 1-2 LUNI DE LA COMANDA FERMA

Conflictele există și în industria bobbleheads

Share this post

Conflictele există și în industria bobbleheads

Deși industria bobbleheads este una dinamică și mereu pusă în legătură cu tot ce se întâmplă, ca în oricare domeniu, vor exista mereu dispute, exact cum există acum în lumea cadourilor personalizate.

Hillary Clinton este centrul unei dispute legale între două companii, fiecare producând o figurină bobblehead ce îl arată pe fostul candidat prezidențial într-un costum alb-negru specific închisorilor americane, având legată de gleznă o bilă (pentru a nu se putea deplasa normal).

hillary_clinton_2016_presidential_bobblehead_national_bobblehead

Bobbleheads.com a dat în judecată Wright Brothers luni, declarând că vinde o imitație a produsului lor și că încalcă drepturile de autor ale companiei.

Compania producătoare de figurine bobbleheads spune că ea a creat designul, a promovat, marketat, distribuit și licențiat un bobbleheads știut ca Hillary Clinton cu costum în dungi, conform cu documentele prezentate în curtea de judecată și obținute de site-ul DailyMail.com

hillary-clinton-striped-pantsuit-bobblehead

Figurina disputată o înfățișează pe Hillary îmbrăcată într-un costum alb cu dungi negre, de arestat, având un lanț gros de care este atașată o bilă foarte grea. Cuvintele ”Hillary Clinton” sunt gravate pe plăcuța suportului.

A fost postată pe website-ul lor în luna august 2015 și înregistrat cu drept de autor în septembrie 2015.

Compania spune că, în pofida faptului că produsul era înregistrat , compania Wright Brothers a opiat design-u și l-a redistribuit pe site-ul propriu de figurine bobbleheads, având un produs care seamănă aproape identic cu ideea lor de produs, expusă și pe site.

Documentele curții spun despre cele două produse: ”Produsul celor de la bobbleheads.com și a celor pârâți dispun amândouă de: un costum de închisoare alb cu dungi negre, cu liniile orientate în același mod și cu același design, o etichetă chiar lângă reverul pe care scrie ”HC2016”, un tricou portocaliu pe dedesubt și un colier cu perle albe.”

Se mai spune de asemenea că cele două produse mai au în comun:” un braț drept care stă pe lângă corp și un braț stâng care este îndoit în dreptul trunchiului, cu degetele și mâinile amplasate în poziții similare, pantofi negri, picioarele în aceiași poziție, un picior stâng drept și un picior drept îndoit, la toate acestea adăugându-se lanțul și bila cu greutate prinse de glezna dreaptă.”

În septembrie, website-ul a trimis o scrisoare de încetare către companie, cerându-le să oprească profitul ilegal pe care îl primesc de la vânzarea produsului copiat după al lor.

Wright Brothers au scos produsul de pe site însă mai apoi, au început să vândă un alt produs pe care l-au  creat ei, făcându-i un design local.

Cei de la Bobbleheads.com spun despre ceea ce se întâmplă că sunt ”eforturi intenționate de a masca o încălcare voită și clară a drepturilor de autor a produsului.”

Website-ul va cere un ordin împotriva Wright Brothers care ar putea să oprească compania din a mai câștiga profit de pe urma vânzării figurinei Clinton, un ordin care va cere distrugerea tuturor figurinelor de acest tip a opozanților și va dăuna rofiturilor companiei făcute de pe urma vânzării acestei figurine bobbleheads.

Să sperăm că totuși se vor rezolva lucrurile fără prea multe pierderi .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *