LIVRARE 2-3 LUNI DE LA COMANDA FERMA

Betty Spaghetti, păpușile fashion

Share this post

Betty Spaghetti, păpușile fashion

Ghiciți cine își face apariția în această toamna din nou pe scena industriei jucăriilor? Nimeni alta decât linia Betty Spaghetti, păpușile fashion cu capul supradimensionat, la fel ca figurinele bobbleheads marca MiniMeCraft!

betty-spaghetti-1

Betty Spaghetty este o păpușă de caciuc ce își poate îndoi brațele și picioarele, creată de Ohio Art Company.

Este portretizată ca fiind o adolescentă sau pre-adolescentă iubitoare de distracție, ce este în mod stereotipic obsedată de modul în care arată.

Are două prietene foarte bune numite Zoe și Hannah și o soră mai mică pe nume Ally.

Trăsăturile ei includ păr de cauciuc, ce le oferă copilașilor posibilitatea de a-i face diferite coafuri. Are mâini, picioare și încălțăminte ce se poate schimba.

Păpușa a fost introdusă în 1998, fiind targetată pentru fetițele de 4 ani +. Câteva modele au venit și cu accesorii precum telefoane, laptop-uri și role.

Betty Spaghetty a fost inventată și concepută de Elonne Dantzer și lincențiată de Ohio Art Co. A apărut prima dată pe piață în 1998.

Sursa de inspirație reală ce a stat în spatele liniei de păpuși Betty Spaghetti au fost jucăriile Lego. A vrut să creeze un ”Lego pentru fete” (înainte ca Lego Friends să apară în magazine), mizând pe ideea că piesele de Lego pot fi puse împreună sau despărțite pentru a crea lucruri noi. Personajul s-a vrut a fi ”cartoonish” ca stil, cu o față foarte expresivă și un corp maleabil, ceva de care copiii chiar să se bucure.

Ea ar fi trebuit să fie denumită ”Bendy Boop”, dar după o sesiune de testare cu o fetiță, a devenit cea pe care o știm și astăzi.

Era un mod de a exploata ceea ce fac copiii din toate timpurile, adică, se joacă cu mâncarea lor. Știți cum copii adaugă fețe cu diferite alimente în sandwich-urile lor? Sau când se joacă de-a ”Godzilla” cu bucățile de biscuiți? Da, același concept, doar că de data aceasta luase forma unei linii de jucării.

Principala ”Betty Spaghetti” era adolescenta blondă, încă necoaptă, care iubea moda. Venea alături de cele două prietene ale ei și de o soră mai mică. Pe lângă faptul că erau foarte maleabile și că puteai să schimbi majoritatea părților din ele, în fiecare cutie, Betty avea o nouă expresie facială pe care o puteai schimba. Cu siguranță acesta a fost unul dintre punctele forte ale liniei, diferențiindu-se detașat de alte păpuși din aceeași zonă de vânzări.

betty-spaghetti-2

Conform cu spusele președintelui Martin Killgallon II, citat și în Cleveland Plain Dealer, ”Ea este funky. Este diferită. Cu siguranță nu este Barbie.”

Păpușa a fost foarte populară la lansarea ei însă, cumva, producția a fost oprită în 2004 din cauza scăderii la 15% a transporturilor maritime pentru comenzile de jucării din cauza piețelor slabe de retail și din cauza competiției puternice pe piața păpușilor fashion.

Dar în 2007, Ohio Art a anunțat că păpușile se vor întoarce, de data aceasta cu o nouă înfățișare. Noile păpuși Betty Spaghetti au fost lansate mai târziu în acel an. Dar au fost întrerupte din producție un an mai târziu pentru a doua oară din cauza vânzărilor care nu au atins rezultatul așteptat.

Moose Toys au declarat că în 2016, la Târgul Jucăriilor Betty Spaghetti vor fi vândute ca parte a brand-ului lor, în toamna anului acesta.

 betty-spaghetti-3

Betty este acum mult mai diversă în modul de prezentare. Nu putem spune că originala Betty Spaghetti nu avea prieteni ce făceau parte din diferite contexte etnice, însă era clar că erau personajele secundare din gamă. Inițial, Betty cea blondă era în centrul atenției tuturor.

Acum, Betty este mult mai ușor de personalizat și de cele mai multe ori are culori diferite de păr, cum ar fi albastru și roz, lucru ce ar putea să fie pe placul unei audiențe mai mari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *