LIVRARE 2-3 LUNI DE LA COMANDA FERMA

Mini-statuete, action figures & bobbleheads

Share this post

Mini-statuete, action figures & bobbleheads

Pe tema mini statuete/figurine vs action figures vs bobbleheads, vom scrie despre cum se împart fiecare, dat fiind faptul că traducerea lor în limba română face să se piardă din precizia și specializarea termenilor.

Mini statuetele/figurinele sunt acele reprezentări ale unei forme umane. Sunt reprezentări la scară foarte mică ale unei persoane, în ipostazele pe care le dorește (făcând balet, călare…etc). Care reprezintă viața ”normală, de zi cu zi” a unei persoane. Acestea sunt realizate ca niște sculpturi clasice, respectând proporția cap-corp. Mini-statuetele sunt făcute în principal din materiale dure (rigide): cupru, inox, bronz etc. pe când mini-figurinele (figurinele în miniatură) au un aspect mai caricaturizat și sunt confecționate din materiale plastice: plastic, rășină sau alte materiale similare ca aspect și textură.

Action figures-urile sunt deja statuete specializate în domeniul, în zona, eroilor din filmele, serialele, desenele, așa cum le zice și numele, de acțiune. ”Atenție…motor…acțiune!”. Aceste figurine se adresează unui public anume – băieții, în principal  și oamenii adulți. Să ne aducem aminte de perioada copilăriei (a unora dintre noi) când ne doream statuete, figurine cu “Țestoasele ninja”. Cât le căutam! Dar și altele din zona desenelor, jocurilor video.  Așa cum unii sunt pasionați de trenuri (machete de tren), așa sunt și persoane care vor să aibă alături personajul drag din filme, jocuri, cărți. Așa poți împrumuta din aura personajului. Action figures sunt reprezentate cu multe trăsături masculine, personajele fiind îndreptate către publicul masculin. Dar, cu toate că reprezintă eroi, cele mai multe ajung să fie doar de decor, pentru a rata ”apartenența” posesorului la domeniul de care este îndrăgostit.  Primele figurine action apar în anii ‘ 60, cu celebrele GI Joe. Un alt element definitoriu al action figures este ca prezintă componente care se mișcă (super eroii țin o armă în mână, membrele se pot mișca ș.a.m.d.  Doar mai recent, action figures au început să reprezinte și partea feminină, dar tot cu femei care au trăsături masculine (putere extremă, supereroine). Iar http://www.minimecraft.ro/ creează în premieră action figurine adresate și publicului feminin (sau și celui masculin care face cadou eroinei din viața sa – mama, soția, persoana iubită…etc). Iar eroina poate lua întruchiparea și aspectul unei femei fantastice  http://www.minimecraft.ro/ro/pentru-ea/66-femeia-fantastica.html sau un aspect mai casual sau al unei femei rebele http://www.minimecraft.ro/ro/pentru-ea/113-rebela.html

Bobblehead-urile ce sunt? Sunt tot, aici intrăm în partea în care limba engleză ”specializează” fiecare domeniu al artei figurinelor, niște mini statuete/figurine. Doar că sunt celebre prin reprezentarea proporțiilor – capul este mult mai mare decât corpul. Capul poate să fie fix sau să se miște cu un arc montat în interior.  Capul este cel care este sculptat după chipul și asemănarea cumpărătorului, corpul fiind standardizat (dar și aici se pot alege diferite modele) sau se poate face ceva personalizat în funcție de cerințe. Cu cât este mai mare capul, cu atât ”bila, balonul” (bobble) scot în evidență trăsături ale personajului sculptat. Este elementul nostim și definitoriu pentru o figurină bobblehead.

Pe scurt, mini statuetele/figurinele sunt reprezentări după un model  ”clasic”,  action figures sunt sculpturi, figurine specializate în domeniul reproducerii personajelor după cărți, filme, jocuri, iar bobbleheads-urile sunt figurine care împrumută de la cele două de mai sus (un element de la action figures) – se poate alege corpul unui personaj celebru sau un corp predefinit, iar elementul definitoriu este capul mărit.

Dar, pentru o mai bună înțelegere, intrați în secțiunea “shop” să le vedeți expuse: http://www.minimecraft.ro/ro/7-pentru-ea  sau   http://www.minimecraft.ro/ro/5-pentru-el.

Cum se creează un bobblehead?

Este o rețetă secretă, păstrată bine, dar puteți afla mai multe informații la următorul link: http://www.minimecraft.ro/ro/content/6-cum-functioneaza

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


ro_RO